Omegn

Disse udflugtsmål er et besøg værd:

Miniature- og fritidsparken ”Rügenpark”

Ruegenpark.de

Rasender Roland

”Rasender Roland”

Rügens bane mellem de forskellige søbade er en dampdreven, smalsporet jernbane på Tysklands største ø i Mecklenburg-Vorpommern. ”Rasender Roland” -  som den kærligt kaldes – kører nu allerede siden 1895 med afslappede 30 km/h over øen Rügen og forbinder de kendte søbade med hinanden.

Havmuseum og ”Ozeaneum” Stralsund

Havmuseum og ”Ozeaneum” Stralsund

Havmuseet i Stralsunds gamle by har domicil i det forhenværende dominikanerkloster St. Katharinen. Den omfangrige og moderne udstilling samt akvarierne giver på forståelig vis mangfoldige indblik i havets liv og menneskets brug og udforskning af det.

Karls Jordbærgård i Zirkow

 

www.karls.de

”Adler” skibe

Ture til kridtkysten

I sæsonen 2016 er vi regelmæssigt undervejs med MS ”Adler-Mönchgut” eller MS ”Binz” fra indskibningsbroerne Sellin og Binz samt byhavnen Sassnitz. Vi sejler gennem ”Prorer Wiek” – den attraktive bugt er berømt for sin fine sand – hen til den legendariske kridtkyst og viser den spektakulære ”Königsstuhl” på halvøen Jasmund: med sine knap 120 meter er den kridtkystens største forhøjning!

Vores kaptajn er skibsfører og samtidig rejseleder – han forklarer udførligt ruten og alle seværdigheder langs strækningen.

Jagtslottet ”Granitz”

http://www.granitz-jagdschloss.de/

 

I årene 1837 til 1846 blev jagtslottet Granitz oprettet midt i et stort sammenhængende bøgeskovsområde på øen Rügens sydøstlige side. Den pudsede teglstensbygning blev bygget til fyrste Wilhelm Malte 1. fra Putbus her på ”Tempelberg” af den berlinske arkitekt Johann Gottfried Steinmeyer.

Det af Karl Friedrich Schinkel tegnede, 38 meter høje mellemtårn er en markant vejviser i den sydøstlige del af øen Rügen. I klart vejr har man herfra en fantastisk udsigt over øen.

I dag er jagtslottet Granitz en af øens mest populære udflugtsmål.

Til jagtslottet kommer man bekvemt fra Binz eller p-pladsen Binz-øst (i nærheden af ”Kleinbahnhof” (lille banegård) med ”Jagdschlossexpress”.

Zoo Rostock

Udforsk Europas bedste Zoo mit dens historiske parklandskab.

Opdag i Rostock livets mangfoldighed med 4500 dyr af 320 forskellige arter fra hele verden

Oplev et levende museum og tropehallen i DARWINEUM.